De Siberische Husky werd gefokt door de nomadenstam van de Chuci's,

De Siberische Husky werd gefokt door de nomadenstam van de Chuci's,

een aan de Eskimo verwante stam uit het bekken van de Kolyma en de voet van het Cherski Gebergte. Het is een oud ras, dat jaren lang een dubbel rol had als sledehond en gezelschapshond.Het ras werd uit lokale rassen gefokt om een ras te krijgen met sterk uithoudingsvermogen en veel kracht. De precieze afkomst is onduidelijk. Het is een hond gebleven met prima werkeigenschappen en is een van de liefste varieteiten binnen de sledehonden zoals wij die heden ten dage kennen.
De Siberische Husky verschijnt in alle mogelijke kleuren. Wit, grijs, zwart wit, rood, al dan niet met aftekening of masker. Zijn ogen zijn bruin, blauw, of bruin en blauw.
Het karakter van de Siberische Husky is vriendelijk en zachtaardig, maar tegelijkertijd levendig en oplettend. Hij toont niet de bezitter neigingen van de waakhond en is zelden tot niet wantrouwend tegenover vreemden.Hij is tolerant ten opzichte van andere honden. Een zekere reserve en waardigheid mag van een volwassen hond verwacht worden.
Uit bovenstaande blijkt al dat de Siberische Husky ongeschikt is als waakhond, omdat hij veel te vriendelijk van aard is.

Hij is ook niet geschikt als erfhond. Omdat hij nog erg oorspronkelijk is heeft hij namelijk een grote jachtpassie. Het is daarom beter om hem aangelijnd te houden, ook tijdens de wandeling! Al snuffelend gaat hij op avontuur en omdat hij hard kan lopen verdwijnt hij al gauw achter de horizon... Hij hoort wel dat u roept, maar de dingen waar hij op dat moment mee bezig is vindt hij veel belangrijker en dus komt hij niet. Het blijft dus verstandig om hem aangelijnd te houden. Ook vanwege het drukke verkeer in ons land.
 
ab410196f34b38143658dc99d63a77c5_edited.

De Siberische Husky is een roedeldier en vind het heerlijk om gezelschap te hebben,

hoe meer mensen of honden, hoe leuker het voor hem is!
Volgt, dat het vaak lastig is om een Husky alleen te houden. Hij kwijnt weg, eet slecht, bijt dingen stuk of huilt als u er niet bent. De meeste mensen kopen er daarom vroeg of laat een tweede bij, of ze kopen meteen twee honden tegelijk. Een Husky moet kunnen spelen en dat doet hij het liefst met een soortgenoot.
Het is prachtig om te zien hoe ze op elkaar reageren. De Siberische Husky is speels tot op zijn oude dag.
 
Omdat de Husky een poolhond is heeft hij een dubbele vacht, die twee keer per jaar uitvalt. In die tijd ligt er dus haar in uw huis, ookal maakt de stofzuiger overuren.

Een Siberische Husky heeft beweging nodig en vindt het heerlijk om met u te wandelen, fietsen of steppen.
Onderweg is hij steeds op jacht en dat maakt het uitstapje voor zijn eigenaar ook spannend, want die ziet dat er langs een wegberm veel meer te beleven is dan je zo zou denken. Kortom, de Siberische Husky is een fantastische hond, maar let op: hij stelt de nodige eisen aan zijn baas en is dus niet geschikt voor iedereen. Vaak zult u uw manier van leven aan moeten passen bij uw hond.
Niet geschrokken van deze informatie?